mozaik knjiga · recenzije

Druga žena ★ Sandie Jones

Izdavač: Mozaik knjiga

Ocjena: 4/5 ★★★★

Preveo: Marin Popović


“Nije prezala ni pred čime i bila je spremna na bilo što kako bi me odstranila iz njihovih života.”

O knjizi


Kada Emily upozna Adama, odmah će znati da je pronašla onog pravog. On je muškarac kakvog je oduvijek tražila. Znat će da se zajedno mogu nositi s bilo čime što život stavi pred njih. Ali iz prikrajka vreba druga žena, Pammie. Emily je odabrala Adama, ali nije odabrala i njegovu majku. Ne postoji ništa što majka ne bi učinila za svojeg sina, a Emily će uskoro doznati koliko je daleko Pammie spremna ići kako bi dobila ono što želi…


Moj dojam


Vječna borba tame i svjetla. Vječni sukob svekrve i snahe.
Bitka stara kao vrijeme.

Emily upozna muškarca svojih snova, Adama i već na prvu, frcaju iskre s obje strane te oni za kratko vrijeme postanu par. I kako to obično biva… Nevolje u raju započinju upoznavanjem svekrve i snahe, tj, Pammie i Emily.

Pammie veoma suptilno daje sve od sebe da udalji Emily od Adama, no Emily je tvrd orah…

Imamo tu poneki ljubavni trokut i pregršt psiholoških igrica.

Na kraju vas očekuje preokret. Ali, iako sam uživala u romanu, meni taj twist nije sjeo. Nije mi bio toliko uvjerljiv. I zbog toga 4 zvjezdice. Da je kraj malo dovitljiviji i uvjerljiviji, ocjena bi bila čista petica.

To je sve što vam mogu reći, a da vam ne uprskam čitanje.


O autorici


Sandie Jones slobodna je novinarka koja je dosad, među ostalim, pisala za Sunday Times, Daily Mail, Woman’s Weekly i časopis Hello. Živi u Londonu sa suprugom i troje djece, a Druga žena prvi je roman koji je napisala.

Druga žena odmah po objavljivanju postao je prava senzacija i to ne samo zato što ga je u svoj knjižni klub uvrstila slavna Reese Witherspoon, već i zato što je odmah uočen novi i svježi glas modernog kriminalističkog romana.


Citati


“Ako nešto nije pokvareno, ne popravljaj.”
.
“Nisam htjela nikakve tajne među nama, no što sam mu trebala reći? – Mislim da bi tvoja mati mogla biti osvetoljubiva kuja?”
.
“Riječ” zajedništvo” ne postoji kada je riječ o njegovoj majci. S jedne su strane njih dvoje, a s druge ja. Dolaze u paru.”
.
“I upravo u tome leži srž problema s kojim sam suočena: koliko ga god dobro poznavala i koliko ga god voljela, nikada neću biti ravnopravna s njegovom majkom.”
.
“Nije li nakana sama po sebi jednako grozna kao i sam čin?”
.
“Muškarci čine što god im se prohtije, ali o tomu ne procuri ni riječ, a oni nastave sa svojim životima, ponašajući se kao da se ništa nije dogodilo. – Što se dogodi na putu, ostaje na putu – mantra je po kojoj bismo svi trebali živjeti.”
.
“Ništa me ne može izbaciti iz takta kao nonšalantnost ljudi koji toliko malo cijene tuđe vrijeme da su ga spremni bez imalo krzmanja tratiti.”
.

“Svi oduševljeno iskazujemo potporu vjenčanjima, tom iskazu ljubavi i predanosti, no dovoljno je samo malo zagrebsti ispod površine kako bi se shvatilo da je  u pitanju puka kurtoazija i osjećaj obveze, a ne istinska iskrenost. Uvijek postoji nešto bolje, korisnije i zanimljivije čime bismo se mogli zaokupiti tijekom sunčanog subotnjeg poslijepodneva, umjesto što sjedimo pokraj nekog dosadnog stranca tijekom dugačke, razvučene večere, naročito s obzirom na to da smo prethodno, kako bismo uopće mogli sjediti tu, potrošili novac koji zapravo nemamo na odjeću koju ćemo odjenuti samo za tu priliku i na najjeftiniji dar koji smo uspjeli pronaći na popisu željenih darova u prilično skupoj trgovini.”

Preporučujem obožavateljima obiteljskih intriga i intrigantnih trilera.


Link za kupnju: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/pretprodaja-druga-zena/